Messze van a nyíregyházi kaszárnya * Katonai pályafutásom története - Heraldika

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Könyvek
  
Bondor Vilmos
 
Messze van a nyíregyházi kaszárnyaKatonai pályafutásom története
 


Bondor Vilmos nyugalmazott dandártábornok Kaliforniában vetette papírra élete történetét, s abban hangsúlyosan az 1920 és 1945 közötti időket.
A visszaemlékezést barátai unszolására írta meg, mondván: "Életem hosszú és küzdelmes évei alatt rájöttem arra, hogy az emberi élet folytonos tanulás, a tapasztalatok gyűjtése. Viszont a kiérlelt élettapasztalatok nyomtalanul elvesznek, ha nem adjuk tovább azoknak, akik okulhatnak belőle."
A szerző 1915. szeptember 6-án született a vadregényes Ojtozi-szorosban. Apja, mint a szorost védő katonai egység parancsnoka teljesített szolgálatot. Egyéves volt, amikor a románok orvtámadása közbeni védelem alatt megsebesült, majd édesanyjával menekülni kényszerült a nagyszüleihez, Szárhegyre.
A könyvben ismertetett negyed évszázad keretén belül elbeszéli a Trianon utáni kábultságot, a túlélésért folytatott kemény küzdelmes életet, és az ország újjáépítését. Ezen keresztül megismertet a honvédségünk két világháború közötti életével, kiképzésével, fegyverzetével, oktatási módszereivel.
 

Méret: 165 x 235 mm, ragasztott kötésű, 239 oldal
 
Ára: Ft. 2.500,-

+ a mindenkor érvényes postaköltség
     
 


Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz